Vi vet ju alla sen tidigare att vitaminer är viktiga men inte alla vet att mineralerna är i princip ännu viktigare för oss.

Mineralerna ger näring till kroppen och behövs för att ett flertal funktioner i kroppen ska kunna fungera optimalt. Mineralämnen ingår bl.a. i många hormoner och i olika enzymsystem.

Mineralernas betydelse för kroppens funktioner har först nu på senare år börjat kartläggas ordentligt och det kommer mer och mer forskning som tyder på att brister och obalanser direkt påverkar vår hälsa både fysiskt och psykiskt med en påföljd av sjukdomar.

Har du någon gång hört personer som bär koppararmband svära på att de får mindre värk i kroppen när de bär det? Eller varför utvecklar du sug efter choklad? Får du lätt kramper i musklerna? Varför har vi i sverige högst % av benbrott när vi från barnsben har fått lära oss att ”mjölk ger starka ben”? Vad betyder det egentligen när vi har vita prickar på naglarna?

Svaren på alla dessa frågor har att göra med brist på vissa mineraler och du kommer att få svaren här via vår mineralskola om du läser om respektive mineral.

Våra mineraler
Våra mineraler
Mineraler