Då var det dags att ta tag i alla mål, alla nystarter, alla löften om att detta år ska bli det bästa någonsin, eller det där löftet om att nu detta år då ska du hålla träningen vid liv, nya vanor, nytt liv och ny start av allt. Gymmen är knökfulla och alla är så otroligt motiverade och förväntansfulla. Alla kör stenhårt… i ca 4-5 veckor sen avtar motivationen, något kommer emellan och det blir svårt att komma igång igen. Du tänker att nästa måndag då då ska du åter ta tag i träningen igen. Nästa måndag kommer och det kom något emellan igen. Du tänker… nästa måndag då då ska du komma igång igen.

Tiden går och det blir glesare med folk på gymmen och ju längre in i februari vi kommer desto mindre folk blir det där. Detta är ett ganska tydligt mönster och som tydligt visar hur vi människor fungerar. Vi är en liten grupp människor, vi kallar oss atleter och det är vi som alltid är på gymmet året runt alla dagar i veckan. Jag är en av de atleterna som alltid är på gymmet och som vet att nu är tiden kommen då gymmen blir just knökfulla.

Gymmet denna vecka Vs Gymmet nästa vecka
Gymmet denna vecka Vs Gymmet nästa vecka

Men varför försvinner den stora massan av människor från gymmen i februari?

Varför kommer det alltid saker emellan våra planer om vårt nya liv?

Varför är det alltid så svårt, för att inte säga nästintill omöjligt att komma tillbaka till planen om man väl kommit ur den?

-Jo för att vi människor bara är så av naturen, vi är lata, ja just det vi är lata i grunden.

Det som sker i januari är det här med alla löften som vi ger oss själva, alla planer på ett nytt liv som skapas runt nyår. Varför är det då så sällan vi lyckas hålla det? En vanlig orsak som jag märkt genom åren är just det att det är svårt att komma tillbaka när man väl kommit ifrån sin plan. Men det enda som gäller är att bestämma sig och att verkligen vilja nå sitt mål, för då kommer man alltid att hitta motivationen till att ta sig tillbaka till sin plan och fortsätta jobba på den.

Jag har så otroligt många gånger kommit ur min plan, men jag kommer alltid tillbaka och fortsätter hela tiden att jobba framåt. Då gör det liksom inget att jag kommer ur planen ibland eftersom jag hela tiden kommer tillbaka och fortsätter framåt.

Jag vet att jag måste ha mina fasta rutiner och att jag hela tiden måste hålla mig till min plan för att inte få det jobbigt att komma tillbaka. Så just keep on going no matter what, stick to the plan.

stick to the plan
stick to the plan

Om du inte lyckas hålla motivationen hela vägen så kanske du har satt för höga mål?

Eller var det verkligen ett mål som du ville uppnå? Var realistisk.

Har du träningsmål så är mitt bästa tips att ta hjälp av en PT som kan hjälpa dig att förankra din plan och ge dig bra pepp och motivation på vägen. En PTs jobb är att se till så att du kan uppnå ditt mål. Så varför inte köra på stenhårt nu i Januari medans du har din motivation på topp och sen i februari så har du redan bokat in en träff med en PT som hjälper dig vidare när du tappat motivationen.

Jag har inga speciella mål för just 2016 utan mina mål har jag satt innan 2015 var slut och mina mål löper inte kalendervis år för år, utan jag har massa mål hela tiden. Jag ändrar mina mål också hela tiden. Men ett mål som jag alltid har är att hela tiden bli en bättre version av mig själv på alla sätt och vis. Mitt fokus detta år är att bygga mer muskler och att bygga ett större starkare företag.

Är du en loser eller en winner?
Är du en loser eller en winner?

Om du vill ha tips på hur man kan skapa en bra plan för sin träning så har jag skrivit ett inlägg om det tidigare här 

Låt nu inte 2016 bli ännu ett år med ej uppfyllda mål. Sätt ett enkelt mål som du lätt når och sätt sedan ett nytt och ett nytt mål och bara fortsätt framåt.

Med önskan om ett FANTASTISKT och magiskt 2016

Nytt År- Nya utmaningar- Nytt liv- Nya misslyckanden