Jag dricker en shot av spirulina varje morgon.Spirulina är en liten alg som innehåller mer än 100 olika näringsämnen och är en av naturens mest koncentrerade källor av näring.

Riktig superfood!

?Spirulina innehåller:
proteiner, vitaminer, mineraler, essentiella aminosyror, icke-essentiella aminosyror, essentiella fettsyror samt klorofyll.

?Protein:
Spirulina innehåller 60-70% protein vilket är sex gånger mer än ägg och tre gånger mer än biff. Proteinet utgörs av 18 olika aminosyror, varav 8 är essentiella (livsnödvändiga) för människan.

?Betakaroten:
Spirulina innehåller 15 gånger mer betakaroten än morötter och 40-60 gånger mer än spenat.

✳️Klorofyll:
Klorofyll är ett grönt färgämne som används i växternas fotosyntes och är det som renar (detoxar) kroppen ifrån skadliga kemiska substanser, tungmetaller och andra gifter.

?Fykocyanin:
Den blåa färgen hos Spirulina kommer ifrån pigmentet och antioxidanten fykocyanin och är en av de viktigaste beståndsdelarna hos Spirulina.

?Vitaminer:
Spirulina innehåller ett brett spektrum framförallt av B-vitaminer; B1, B2, B5, B6, B11, B12, men även hög halt av vitamin C och E.

?Dos:Starta med 1/2 tsk per dag i 1-2 veckor och öka sedan upp till 1 tsk. Intag Spirulina 1 månad och gör sedan uppehåll 1-2 månader och påbörja igen, alt bara de dagar då du vill fylla på med extra energi eller boost.

  

Spirulina
Tagged on: