En hårmineralanalys är idag det absolut bästa och säkraste sättet att kontrollera sin näringsstatus och hälsa på. En hårmineralanalys visar näringsstatusen i kroppen sen ca 6-8 veckor tillbaka. Till skillnad från ett blodprov som faktiskt bara visar hur det ser ut just den sekunden som man tar själva provet. Ex säg att du precis ätit en banan då höjs kaliumnivån i blodet omedelbart. Blodet transporterar näring så kroppen försöker alltid hålla blodet så konstant som möjligt med näringsämnen. Blodet säger inget om vilka resurser kroppen har i övrigt. Även om ett blodprov skulle visa på en kaliumbrist hjälper det sällan att endast tillföra kalium. Natrium och kalium regleras av binjurarna i kroppen, och jobbar tillsammans för att upprätthålla balans. Genom att se vilka mineralnivåer man har i kroppen får man en överblick på sin totala näringsstatus i kroppen.

Obalanser och brister kan ge upphov till sjukdomar och olika besvär som t.ex. muskelspänningar, pms, depression, stress, utbrändhet, magproblem, allergier och trötthet mm. Har man brist på vitaminer och mineraler har man också betydligt svårare för att skydda sig mot tungmetaller, vilka påverkar kroppen mycket negativt.

I en hårmineralanalys får du även svar på vilken ämnesomsättningstyp du är. Dvs har du en snabb eller långsam ämnesomsättning, samt hur du på bästa sätt stöttar upp den för att uppnå bäst hälsoeffekt.

Du får även reda på vart din kropp befinner sig i stress stadiet, och vi går igenom hur du kan åtgärda det på bästa möjliga sätt.

Analysen mäter mängderna av 30 st olika mineraler samt även 8 st tungmetaller. Den visar om du har tillräckligt med mineraler och om balansen mellan dem är den rätta för att du ska uppnå hälsa och må bra. Du får också veta hur vitaminer, mineraler och tungmetaller påverkar varandra, vilken ämnesomsättningstyp du är och tänkbara orsaker till att du har fått eventuella obalanser i kroppen som på sikt kan ge dig eventuella sjukdomar. Eller så hittar vi en obalans som är orsaken till just dina pågående besvär och symptom som inte är orsakade av en sjukdom mm.

Du får råd om vilken mat du bör äta för att optimera din hälsa. Analysen indikerar också vilka vitaminer och mineraler man behöver och vilka man bör undvika.

Du får en egen personlig analysrapport som är utformad så att den hjälper dig att få fram bästa möjliga näringsämnen som hjälper dig att komma i balans. Ex på lämplig kostfördelning mellan de olika näringsämnena samt även vilka mineraler och vitaminer som du bör öka samt minska i din kost.

Vanliga symptom på näringsbrist:

Allergier, Depression, Barnlöshet, Fibromyalgi, Mag- och Tarmproblem, Huvudvärk & Migrän, Hudproblem, Ledbesvär, Anorexi, Dyslexi, Psykiska problem, Koncentrationsproblem, Trötthet, Irritabilitet, Sömnlöshet, Kramper, Förstoppning, Hjärt- och Kärlbesvär för att nämna några.

Det bästa med hårmineralanalysen är att det inte spelar så stor roll vilka symtom du har. När din kropp får de näringsämnen den behöver så rättar den till dina obalanser. Biokemisten Dr. David Watts har utvecklat metoden med högklassiga hårmineralanalyser som används av läkare och terapeuter i över 30 länder. Han arbetar som forskningschef på Trace Elements Inc, Texas, USA och har publicerat mer än 50 vetenskapliga artiklar. Trace Elements är världsledande på hårmineralanalyser och sysslar uteslutande med detta. Till skillnad från de flesta laboratorium alanyserar de endast hår, inga urin- eller blodprover.

Hur går det till?

*Vi bokar in ett 1a möte där vi går igenom en symptomlista och där vi även fyller i en hälsoprofil.

Jag klipper ett par centimeter av ditt hår i nacken närmast hårbotten på ett par olika ställen. Det är inte mycket hår som behövs, ca 150 mg så det kommer varken att synas eller märkas att det har klippts bort hår. Håret skickas sedan till ett labratorium, Trace Elements, i Dallas USA, som är ett statligt kontrollerat labb. Det tar ca 4 veckor för mig att återfå dina analyssvar från laboratoriet.

*Vi bokar in ett nytt möte efter ca 4 veckor, då vi går igenom din analys med snyggt uppställda diagram som visar dina mineralnivåer och din näringsstatus, allt detta redovisas på 10-12 sidor på svenska.

Vi går tillsammans igenom analysen och jag förklarar alla sammanhangen för dig. Du får självklart med dig analysen hem, där det även finns individuella kostråd för att komma i bättre balans.

Samt att du även får ett exempel på vilka kosttillskott samt vilken mängd som du eventuellt behöver äta för att balansera dina värden optimalt.

Vid provtagningstillfället måste håret vara obehandlat. Har du färgat eller permanentat håret ger det inte helt 100% tillförlitligt svar. Vänta två månader om du har färgat eller permanentat håret.

Kostnad: 1700 kr

(Tillkommer kostnad för de kosttillskott som du ev kan behöva Det är självklart valfritt om du vill köpa dessa kosttillskott eller inte. Ca kostnad för rekommenderade kosttillskott som behövs under 2-3 månader är ca 500-3000 kr. Det finns möjlighet att köpa kosttillskott via oss)

För mer info eller bokning läs mer under HÅRMINERALANALYS i menyn eller skicka ett mail till mille@strongliving.se

Så här ser analysen ut med balansen mellan de olik amineralerna
Så här ser analysen ut med balansen mellan de olika mineralerna

 

Hårprov behövs för att göra analysen

NYHET – Nu erbjuder jag HÅRMINERALANALYS
Tagged on: